Takaisin blogin etusivulle

5 näkökulmaa yritystoiminnan aloittamiseen

#miksi #yrittäjä yritystoiminan aloittaminen yritystoiminta Apr 18, 2023

Yleisin kysymys, joka minulta kysytään yritysvalmennuksissa on: 

Miten minun kannattaisi aloittaa yritystoiminta? Se on kyllä ihan hyvä kysymys, mutta kun luin Simon Sinekin kirjan Start with why tajusin, että se onkin oikeastaan väärä kysymys.

Ensimmäisenä pitää löytää vastaus kysymykseen miksi haluat yrittäjäksi. Jos haluat yrittäjäksi vain rahan takia, saatat kyllästyä nopeammin, jos tuloksia ei heti ala syntyä. On aina muistettava, että yhdessä yössä miljönääriksi tuleminen on aika harvinaista 🤩

Yritysvalmentajana haluan kuulla yrittäjiltä, joiden kanssa kehitän heidän liiketoimintaansa, mitä he ajattelevat mm. kysymyksestä miksi yritys on olemassa. Koska, kun tähän löytyy vastaus, yrittäjä saa esimerkiksi mahdollisuuden keksiä uusia ja innovatiivisia ratkaisuja asiakkaiden ongelmiin eli erilaistaa toimintaansa ja saada näin kilpailuetua.

Kolmas miksi naulaa sitten koko liiketoiminnan. Jos et osaa vastata kysymykseen miksi asiakkaat ostavat juuri sinulta, kaupanteko saattaa olla vaikeaa.

Yritystoiminnan aloittamiseen on jokaisella yksilöllä omat syynsä ja tavoitteensa.

 

 5 näkökulmaa yrittäjäksi ryhtymiseen

Haluan nostaa esille Viisi näkökulmaa, joihin päätös yrittäjäksi ryhtymisestä vaikuttaa ja joita sinun on pohdittava, kun jo olet yrittäjä. Pohdi niitä ajatuksella, että toteutuvatko ne. Tämä on tie kehittymiseen. 

 

1. Taloudellinen vapaus

Yrityksen perustaminen antaa sinulle mahdollisuuden jossain vaiheessa ansaita enemmän kuin palkkatyössä. Voit määrittää oman palkkasi ja ansaita enemmän, kun yrityksesi kasvaa. Alku on aina haastavaa, mutta palkan maksuun vaikuttaa se, miten aktiivinen olet markkinoinnissa ja myynnissä ja miten hyvin olet tehnyt taustatyöt eli suunnitelmat. Miksi siis ryhdyt yrittäjäksi?


2. Luovuus ja kontrolli

Mahdollisuus tehdä omaa työtä ja toteuttaa omaa visiotasi. Yrityksen perustajana sinulla on mahdollisuus toteuttaa omia ideoitasi ja suunnitella yrityksesi toimintaa haluamallasi tavalla. Yrittäjyys tarjoaa mahdollisuuden tehdä työtä, joka sopii omiin tavoitteisiin ja arvoihin. Yrittäjänä voit toteuttaa omaa visiotasi ja luoda oman yrityksen brändin ja kulttuurin. Tämä vaatii sinulta oikean MInd-setin, sillä usein jäämme kiinni entiseen ja siihen, miten olemme tehneet asioita työntekijänä ja unohdamme, että nyt voimme itse päättää ja tehdä rohkeita ratkaisuja. Miksi haluat muutosta entiseen tapaasi toimia?


3. Itsenäisyys ja joustavuus

Yrityksen perustaminen antaa sinulle mahdollisuuden työskennellä oman aikataulusi mukaisesti. Voit myös valita työpaikkasi ja työskennellä mistä tahansa, missä on internetyhteys. Yrittäjyys voi olla haastavaa -tiedetään, mutta se tarjoaa myös mahdollisuuden henkilökohtaiseen kasvuun. Yrittäjänä opit joka päivä uusia taitoja ja voit kehittää itseäsi jatkuvasti. Miksi aikataulutat työtäsi?


4. Mahdollisuudet kasvuun

Kun yrityksesi kasvaa, sinulla on mahdollisuus palkata lisää työntekijöitä, lisätä tuote- tai palveluvalikoimaa ja laajentaa toimintaasi uusille markkina-alueille. Voit valita työntekijöiden määrän ja valita kumppanit, joiden kanssa haluat työskennellä. Miksi haluat kasvaa?


5. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen

Yrityksen perustaminen antaa sinulle mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskuntaan positiivisella tavalla. Voit luoda työpaikkoja, tarjota laadukkaita tuotteita ja palveluita, ja vaikuttaa ihmisten elämään, ympäristöön ja yhteiskunnallisiin aiheisiin esimerkiksi lahjoituksilla tai yhteiskunnallisella vastuullisuudella. Miksi olet yrittäjä?

 

On kuitenkin tärkeää huomioida, että yrityksen perustaminen voi olla myös riskialtista ja vaatia paljon työtä ja sitoutumista. Ennen yrityksen perustamista onkin tärkeää tutkia markkinoita ja tehdä huolellinen liiketoimintasuunnitelma, jotta voidaan minimoida riskit ja lisätä mahdollisuuksia menestykseen. 

Oma MIKSI kysymykseni on: Miksi niin moni yrittäjä puhuu negatiivisesti yrittämisestä?

Löydä yrittäjyyteen oma rytmisi ja saa lisää ymmärrystä esimerkiksi Ymmärrystä Yrittämiseen valmennuksesta. 

Tule mukaan yhteisöön  - opi yrittämisestä!

Uutisia, tukea, sparrausta, tietoa ja uusia kertomuksia yrittäjyydestä ajantasaisena tietona. 

TULE MUKAAN - klikkaa tästä

 

Tilaa vinkkejä ja tietoa yrittäjyydestä

Inhoan spämmäystä yhtä paljon kuin sinä. Saat vain sinulle hyödyllistä tietoa ja voit poistua milloin haluat listalta. Katso Tietosuojaseloste sivun alalaidasta.