Takaisin blogin etusivulle
Yrittäjyys vaihtoehtona

Elämällä opittua

elämä onnistuminen perhe ja ystävät rakasta työtäsi uskalla yrittää virheet yrittäjyys yrittäjä yrityksen perustaminen yritystoiminan aloittaminen Aug 10, 2021

Tämä ensimmäinen kirjoitus on minun tapani koota yhteen, mitä olen matkani varrella oppinut ja miksi olen valinnut yrittäjyyden ja valmentamisen.

Samalla haluan auttaa sinua eteenpäin kysymyksissä, jotka mieltäsi askarruttavat yrittäjyydessä. 

Haluan aloittaa tärkeimmästä eli rakkaudesta. Ihmisen ei pitäisi tehdään mitään, mitä ei rakasta. Olen helposti innostuva ja rakastan intohimoisesti täydellä sydämellä, minua on rakastettu, olen pelännyt rakkautta ja rakastumista. Suurin pelkoni on ollut, että jos teen rakkaudella työtäni ja elän elämääni, se tekee minusta haavoittuvan ja haavoittuvuutta ei saa liike-elämässä näyttää muille. 

Seuraavana haluan nostaa esille perheen ja ystävät, jotka ovat olleet minulle aina tärkeimpiä voimavarojani. Viime vuodet ovat opettaneet minulle, että elämässäni ihmiset tulevat ja menevät ja olen myös joutunut luopumaan rakkaistani. Luopuminen ja hyvästien jättö on todella raskasta ja siitä toipuminen vie pitkän aikaa. On muistettava olla kiitollinen ajasta, jonka voi viettää läheisten ihmisten kanssa ja tehtävä jokaisesta hetkestä hyvä. On myös keskellä yrittämisen huumaa ja hurmiota muistettava ympärillä olevia ihmisiä ja annettava aikaa myös heille. Muistan aina kuinka paljon hyvää ihmiset elämässäni ovat tuoneet ja yhä tuovat elämääni. Olen siitä kiitollinen. 

Niin kauan kuin muistan olen toiminut kuin sisäisen intohimon ajamana. Olen yrittäjä niin statukselta kuin mieleltä. Olen aina ollut, riippumatta olenko pelannut lentopalloa, tehnyt palkkatyötä vai työskennellyt omassa yrityksessä. Olen onnistunut ja epäonnistunut, mutta voin sanoa, että olen yrittänyt, elänyt täysillä ja suurimmaksi osaksi myös nauttinut siitä, mitä olen tehnyt.

Olen siis yrittäjä ja ylpeä siitä!

Olen unelmoija. Olen aina uskonut unelmiin ja niiden toteutumiseen. Uskon niin edelleen, sillä kun luet tätä, olet osana unelmaani. Muista, olet ja saavutat juuri sitä, mitä ajattelet ja mihin uskot.

Ajatusten pohjalla on usein tunne siitä, etten hallitse elämääni enkä aikaani. Työtä on liikaa ja kiirettä on koko ajan. Viikonloput ja arkipäivät olivat samanlaisia. Ei ole ollut aikaa tavata ystäviä tai tehdä asioita joita rakastan ja jotka aiemmin olivat minulle tärkeitä.

Minullakaan ei ollut aikaa ihmissuhteille ja välillä olin todella yksinäinen.

Piti pysähtyä ja pohtia mihin oikein olen menossa. Tarkkailin jonkin aikaa itseäni kriittisesti, sitten päätin ottaa aivan toisenlaisen suunnan elämässäni ja olla onnellinen.

Tästä alkoi matka yrittäjyydessä ja matka itseeni. 

Täällä vastailen sinunkin mielessäsi pyöriviin kysymyksiin liittyen yrittäjänä olemiseen ja yrityksen toimintaan. 

Voit myös jättää oman kysymyksesi minulle verkkosivujen etusivuilla. Vastailen siihen täällä, jolloin useampi hyötyy vastauksista. 

-Tarja-

 

Tule mukaan yhteisöön  - opi yrittämisestä!

Uutisia, tukea, sparrausta, tietoa ja uusia kertomuksia yrittäjyydestä ajantasaisena tietona. 

TULE MUKAAN - klikkaa tästä

 

Tilaa vinkkejä ja tietoa yrittäjyydestä

Inhoan spämmäystä yhtä paljon kuin sinä. Saat vain sinulle hyödyllistä tietoa ja voit poistua milloin haluat listalta. Katso Tietosuojaseloste sivun alalaidasta.