Takaisin blogin etusivulle
Urapolkua etsimässä

Uraa rakentamassa

elämä epäonnistuminen kevytyrittäjyys onnistuminen pelko työ ura valinta Jan 03, 2023

Mitkä ovat vaatimuksemme elämälle?  Mitä me toivomme ja haluamme?

Vanhemmat ohjeistavat lapsiaan hankkimaan hyvän koulutuksen. Mikä on todella hyvä ohje.  Se on pääsylippu hyvään työpaikkaan ja hyville palkoille. Kun tuo hyvä työpaikka on saatu, aika käytetään haaveillen vapaudesta, lomista ja eläkeiästä.

Joidenkin mielessä siintelee toisenlainen unelma. Ajatus riippumattomuudesta, omien unelmien toteuttamisesta ja omien arvojen mukaisesta elämästä, jossa itse voi määrätä mitä tekee ja milloin. Onko tämä ryhmä luontaisesti syntynyt yrittäjiksi?


Yrittäjäksi ryhtyminen antaa vapautta elämään, näin ainakin uskotaan. Vahvana tunne on silloin, kun yrittäminen on ajatuksissa, odottaen päätöstä toimia. Se on pelon ja epävarmuuden sekaista euforiaa siitä, että on olemassa mahdollisuus viimeinkin tehdä työtä itsellensä ja toteuttaa itseään. Rakentaa omaa unelmaa, ei vain olla toteuttamassa jonkun toisen unelmia. 

Toisaalta taustalla on myös toinen tunne, pelko. Pelko epäonnistumisesta ja oman osaamisen riittämättömyydestä. Tässä vaiheessa tapahtuu viimein valinta omasta urasta, osa jatkaa palkkatyössä, yhä unelmoiden omasta vapaudesta.  Osa lähtee luottavaisin ja rohkein mielin eteenpäin, itseensä ja oman ideaansa uskoen. Ne, jotka jatkavat eteenpäin kohti yrittäjyyttä, ovat päättäneet toteuttaa unelmansa hinnalla millä hyvänsä. He uskovat unelmansa kantavuuteen. He ovat niitä, jotka haluavat muovata itse oman elämänsä muodot. He näkevät yrittäjyyden kokonaisvaltaisena elämäntapana.

On muistettava, että myös palkkatyössä olevat toteuttavat työn kautta unelmiaan. Nämä molemmat unelmien toteuttamiset ovat aivan yhtä tärkeitä jokaiselle meille. Kaikilla on omanlainen polku kuljettavanaan. 


"Kun olet päätöksesi tehnyt ja se todella tuntuu oikealta, ole siitä ylpeä. Tämä on se vaihe, jossa aloitat kirjoittamaan elämäsi historiaa, sana sanalta ja teko teolta. Johdanto on kirjoitettava huolella, sillä se luo perustan koko teokselle. Ryhdy siis toimeen." 

Tarja - TarjaTalks


Jos olet ajatellut valita yrittäjyyden tien, selvitä tahtotilasi yrittäjyyttä kohtaan seuraavalla kysymyksellä:

Jos sinulla olisi valtavasti rahaa ja et välttämättä tarvitsisi tehdä työtä ollenkaan, toimisitko ja kehittäisitkö yritystäsi kuitenkin samalla innokkuudella kuin silloin, kun olet taloudellisesti riippuvainen yrityksestäsi?

Jos vastauksesi on ei, lopeta unelmointi yrittämisestä. Säästät itseltäsi paljon vaivaa ja stressiä. Luota vaistoihisi ja omaan tuntemukseesi, elämä on sinua opettanut, kuten aikaisemmassa blogissani Elämällä opittua kirjoitinkin. 

Yrittäjäksi ryhtyminen

Yrittäjäksi ryhtymiseen vaikuttavat tekijät liittyvät ihmisen henkilökohtaisiin taustoihin, työhistoriaan ja muihin eri elämän vaiheessa tapahtuneisiin asioihin. Muutokset tilannetekijöissä saattaa johtaa uusien ratkaisujen etsimiseen, niin työuralle kuin elämälle. 

Erilaiset taustatekijät sekä niitä koskevat henkilökohtaiset havainnot ja tulkinnat vaikuttavat ihmisen mielikuviin yrittäjyyden houkuttelevuudesta, omista kyvyistä toimia yrittäjänä sekä kykyyn ottaa riskejä. Nuo mielikuvat ovat usein liian optimistisia ja tämä saattaa olla syynä aikomuksen ryhtyä yrittäjäksi ja yrittäjyystoiminnan todellisen toteuttamisen välillä. Se on siis unelma, mutta unelmia pitää olla. 

Itsellä on ollut aina selkeä suunnitelma, mitä teen ja miksi teen jotakin. Määrätietoisesti olen seurannut suunnitelmaani ja saavuttanut sen, mitä halusinkin. Riippumattomuuden ja oikeuden itse päättää mitä ja milloin teen. Päästäkseni tähän tilanteeseen, olen ottanut monia erilaisia askeleista, enkä ole päästänyt itseäni helpolla. Joskus olisi pitänyt miettiä ettei kaikkea tarvitse tehdä vaikeimman kautta.

Sen olen oppinut, että aina on luovuttava jostakin vanhasta - jos haluaa jotain uutta elämään

 

 

Tule mukaan yhteisöön  - opi yrittämisestä!

Uutisia, tukea, sparrausta, tietoa ja uusia kertomuksia yrittäjyydestä ajantasaisena tietona. 

TULE MUKAAN - klikkaa tästä

 

Tilaa vinkkejä ja tietoa yrittäjyydestä

Inhoan spämmäystä yhtä paljon kuin sinä. Saat vain sinulle hyödyllistä tietoa ja voit poistua milloin haluat listalta. Katso Tietosuojaseloste sivun alalaidasta.